Джеф Безос дарява 100 милиона долара

Този хуманитарен жест се случва само няколко дни, след като служителите в компанията гигант се вдигнаха на протест.

Най-богатият човек на планетата и собственик на Amazon Джеф Безос направи рекордно дарение за пострадалите от коронавируса.

То се нарежда сред най-големите суми, дадени за благотворителност до сега, заедно с дарението на фондацията на Бил и Мелинда за подкрепа на засегнатите от пандемията отново в рамките на 100 милиона.

Бизнесменът обяви, че всички средства ще бъдат поравно разпределени из всички клонове на фондацията Feeding America, така че домовете в нужда от цялата страна да бъдат подкрепени.

“Дори в нормални обстоятелства, американските домакинства имат голям проблем с осигуряването на хранителни продукти, а за съжаление, COVID-19 усилва този проблем значително”, написа Безос, обявявайки дарението си.

Новината за благотворителния жест идва малко, след като служителите в компаниите Whole Foods и Amazon се вдигнаха на огромен протест срещу условията, в които работят по време на пандемията, и липсата на реакция на работодателя им при появата на заразен от вируса.

Преди това стана ясно, че от началото на тази година Джеф Безос е един от малкото милиардери, които не са загубили никакви средства за първото тримесечие от 2020, а напротив – добавил е още над 5 милиарда към богатството си. Причината е ясна – множеството поръчки от Amazon и презапасявенето от Whole Foods заради паниката от коронавируса.