Джак Никълсън се отказва от киното

Кино легендата Джак Никълсън се оттегля от голямата сцена след 60-годишна кариера.

Това обяви актьорът и близък приятел на звездата – Питър Фонда. “Мисля, че той на практика се е оттеглил. Не говоря с него за това, но той е свършил много работа и е много добре финансово”, разкрива Питър Фонда пред в. Sun.

Никълсън вече е на 79 години и не се е снимал във филми от 2010 година. Последната му роля е в “Как да разбера”, в който си партнира с Рийз Уидърспун, Оуен Уилсън и Пол Ръд. Зад гърба си той има 12 номинации за наградите “Оскар”, като печели 3 пъти за ролите си в лентите “Полет над кукувиче гнездо”, “Колкото толкова” и “Думи на обич”. Актьорът има и 7 награди “Златен глобус”, както и почетната “Сесил Б. де Мил” за цялостни постижения.

И макар вече да е далеч от сцената, той е категоричен, че ще запази детето в себе си. “Категорично още съм запазил дивото си сърце. Но био-гравитацията ме държи на земята. Вече не мога да свалям жени на обществени места. Не съм го решил аз; просто не изглежда редно за човек на моята възраст”, заяви преди време Никълсън.

Той обаче си дава сметка за старостта и какво тя му отнема – освен способността му да е активен в киното, и много приятели. “Едно от най-трудните неща в остаряването е да губиш приятелите си. В началото се започва тихо, спокойно – после твърде скоро става вече всеки месец; и не можеш да не си помислиш: “Кога камбаната ще удари и за мен?” На всичкото отгоре чувстваш непрекъснато как губиш близките си. В този етап от живота се усещаш сякаш на милиметър от смъртта. Плашещо е – кой иска да се изправи пред Господ и ярката бяла светлина? Аз знам, че определено не искам. Още не.”