Две жени обвиниха Крис Нот в сексуално насилие

Вчера постъпиха две обвинения срещу Крис Нот.

Актьорът, който преди само седмица възобнови ролята си като Тузаря в “And Just Like That”, е поредната звезда, чието име бе замесено в сексуален скандал. В нова статия от The Hollywood Reporter две жени публично обвиняват Крис Нот в насилие, а полицията в Лос Анджелис вече започна разследване по темата.

Според предаденото от медията двете жени не се познават лично, но историите им силно си приличат – единият от случаите се случил през 2004, а другият през 2015 година. Жените разкриват, че със завръщането на Крис към малкия екран, те са били принудени да преминат през кошмара си отново и са почувствали нуждата да споделят какво се е случило с тях.

Първата от тях, която в статията е именувана като Зоуи, описва по-ранния инцидент – през 2004 година тя е била служител във фирма в Холивуд, която е работила с Нот.

“Той винаги минаваше покрай бюрото ми и флиртуваше с мен. Някак откри служебния ми телефонен номер и ми оставяше съобщения. Шефът ми ми казваше “Тузаря оставя съобщения на гласовата ти поща”, разказва Зоуи. Допълва, че актьорът я е поканил в дома си за вечер покрай джакузито и басейна му. След описания инцидент тя е трябвало да бъде приета в болница, покрита с кръв на блузата си. На медицинските лица тя е обяснила, че е била сексуално насилена.

“Имах шевове. Два полицая дойдоха, но не казах кой ми го причини”, допълва Зоуи. “Дадоха ми брошура за терапевтични услуги и медикаменти”. Тогавашният шеф на Зоуи потвърждава историята и си спомня, че тя му се е обадила след случилото се и е звучала “много притеснена, като в шок”.

Другият инцидент от 2014 година описва историята на Лили, която е работила в клуб в Ню Йорк. Според разказа й Нот я е поканил на вечеря в неговия апартамент и я е накарал да спят заедно. “Мислих си, че ще пием уиски и ще говорим за кариерата му. Звучи толкова глупаво”, спомня си Лили.

Крис Нот вече отвърна на обвиненията със съобщение към същата медия и ги нарече “категорично неверни”.

“Обвиненията срещу мен, направени от личности, с които се запознах преди години, дори десетилетия, са категорично неверни. Тези истории можеше да са от преди 30 години или преди 30 дни – “не” означава “не” – това е граница, която никога не преминавам”, пише актьорът в изявлението си. “Трудно е да не поставя под въпрос тайминга на тези истории. Не съм сигурен защо се появяват сега, но знам това: не съм насилствал тези жени”.

Popular