Дуейн Джонсън е най-сексапилният мъж на планетата

Екшън звездата Дуейн Джонсън бе обявен за най-сексапилния мъж на планетата в престижната класация на сп. People.

Скалата ще бъде удостоен с титлата за 2016 г. и ще бъде на корицата на специалния брой на изданието. 44-годишният актьор наследява короната от бившия футболист Дейвид Бекъм, който бе на първата позиция за миналата година.

И макар да е най-сексапилният и желан мъж на планетата, Джонсън е семеен мъж, който отскоро се радва и на втора дъщеря. Бившият кечист дори взе участие в новата анимация на Дисни “Ваяна” заради малката си принцеса. Догодина пък дамската аудитория ще се радва на прелестите му, които той ще покаже в екранизацията “Спасители на плажа“.

Ежегодната класация на сп. People се прави вече 30 години, като в последните години с приза се окичиха красавци като Чанинг Тейтъм, Брадли Купър и Адам Лавин. Двукратни носители на титлата са Джордж Клуни, Джони Деп и Ричард Гиър, а първият мъж, който е бил обявен за най-сексапилният мъж на планетата е Мел Гибсън.

Дуейн е едва вторият цветнокож мъж, който печели престижното отличие, след Дензъл Уошингтън, който е избран за най-секси мъж през 1996.