Дрейк бойкотира Грамитата – отказа две от номинациите си

Рап изпълнителят се застъпи за The Weeknd и останалите изпълнители, които бяха пренебрегнати за пореден път.

Като носител на четири награди “Грами” Дрейк не е сред звездите, които трябва да се борят за вниманието на Националната академия за звукозапис. Но все пак никой изпълнител не би се отказал с лека ръка от цели две номинации за статуетка.

Дрейк обаче направи точно това, като отхвърли възможността да спечели наградата за рап албум на годината със “Certified Lover Boy” или наградата за най-добро рап изпълнение с песента си “Way 2 Sexy”.

Направи го в протест на несправедливите номинации, след като сред тях не бе видяно името на The Weeknd и други талантливи певци. Бунтът му срещу наградите “Грами” не започна от днес – още миналата година той изяви неодобрението си, след като бяха обявени номинациите и сред тях не присъстваха песента “After Hours” или хитът “Blinding Lights”.

Billboard обяви Дрейк за артист на десетилетието

“Мисля, че трябва да спрем да си позволяваме да сме учудени всяка година от несвързаността между влиятелната музика и тези награди и просто да приемем, че това, което някога бе най-високата степен на признание, не е значима вече за изпълнителите, които съществуват днес”, сподели тогава Дрейк.

Академията прие отказа на изпълнителя за номинациите му и сега в двете категории ще има само четирима борещи се за статуетките.

В дома на Дрейк, обсипан със злато