Добре дошъл в Instagram на Стилиян Петров

Стилиян Петров създаде свой профил в Instagram.

Най-добрият български футболист за 2003 г., бивш капитан на националния ни отбор и звезда на “Селтик” е публикувал първата си снимка на 10 октомври.

Стилиян е споделил няколко снимки от курса по спортен мениджмънт към UEFA, който в момента посещава. След като завърши програмата, той планира да се завърне сериозно към футбола, този път в ролята на ръководен кадър.

Петров се отказа от кариерата си на футболен играч след тежка битка с левкемията, която продължи три години.

В интервюта след това той неведнъж е споделял, че единствено безусловната подкрепа на съпругата му Паулина му е дала сили да доведе лечението си докрай. “Със семейството ми минахме през ада. Двамата ми синове ме виждаха в състояние, в което нито едно дете не трябва да вижда татко си. Трябваше да ги водим на психолози”, разказва Стилиян Петров. “Имаше период от година, в който не ме виждаха. Посещаваха ме през няколко месеца и ме виждат през един малък прозорец, не им бе позволено да влизат в стаята”, споделя той пред Дарик.

Днес, за щастие, Стилиян изглежда в отлично здраве.

Двамата с Паулина работят активно за собствена фондация, подпомагаща пациенти с онкологични заболявания. Българският играч редовно участва в благотворителни мачове за събиране на средства, а двамата му сина вече вървят по стъпките му и тренират футбол.

Не стой на тъмно за здравето на гърдите си!