Дизайнерката Кейт Спейд се е самоубила

Модната дизайнерка Кейт Спейд бе намерена мъртва в апартамента й в Ню Йорк, като основната версия е самоубийство.

Тялото на 55-годишната Спейд е било открито от нейната икономка в дома й на Парк Авеню. Запознати със случая разкриват, че става дума за обесване.

Нюйоркската полиция потвърди смъртта на дизайнерката и съобщи, че тя е оставила предсмъртно писмо, адресирано до 13-годишната й дъщеря. “Това няма нищо общо с теб. Не се чувствай виновна. Попитай баща си,” гласи част от бележката.

По-голямата сестра на дизайнерката споделя, че тя е имала биполярно разтройство, не искала да се лекува, за да не се отрази на креативността й и отдавна обмисляла как да отнеме живота си.

Дизайнерката е позната със своята модна линия дрехи и обувки, но е най-известна с аксесоарите си. Тя създава марката Kate Spade New York заедно със своя съпруг Анди Спейд през 1993 г. Три години по-късно двамата отварят първия си магазин, а днес имат над 300 представителства в целия свят. През 1997 г. Кейт Спейд получи наградата за най-добър дизайнер на аксесоари от Съвета на модните дизайнери в САЩ.

През 2007 г. година продават марката на свои конкуренти за колосалната сума от 2.4 млрд. долара. Спейд се завръща отново в модния бранш едва в началото на тази година, със собствена линия дамско облекло, под името Frances Valentine. С днешна дата притежава над 140 магазина в Америка и над 175 по света и е любимата дизайнерка на Кейт Мидълтън и сестра й Пипа.

Снимки: Profimedia