Отиде си Димитър Цонев

Тази сутрин си отиде известният телевизионен водещ Димитър Цонев. Скръбната вест стана ясна от профила на дъщеря му Деси във Facebook.

56-годишният журналист не успя да се пребори с тежкия инсулт и последващата белодробна инфекция, която получи. Вчера шефът на ВМА генерал Николай Петров заяви, че състоянието му остава много тежко.

Димитър Цонев преди седмица беше приет в реанимацията на Военно медицинска академия с тежък инсулт, който получил докато се прибирал със семейството си от почивка на морето. Той беше опериран, но състоянието му до последно бе много тежко заради мозъчен кръвоизлив и аневризми. В продължение на осем дни той се бори за живота си, но безуспешно. Цонев издъхна тази сутрин, седмица преди рождения си ден.

Той е роден на 30 август 1959 година в град София. Син е на актьора Коста Цонев и известната телевизионна водеща Анахид Тачева. Завършва право в СУ “Св. Климент Охридски”. В периода от 1986 до 1991 година е редактор в “Международна информация” в “София прес”. От 1991 до 2002 година е водещ “Новини” по Канал 1 на Българската национална телевизия. Автор е на 17 документални филма

Поклон пред светлата му памет!