Дейвид Бекъм се съблече за благотворителна кауза

Дейвид Бекъм се съблече за благотворителност. Бившият футболист участва в 60-секундно филмче на UNICEF, което поставя фокус върху насилието над децата.

„Насилието оставя белези у децата за цял живот! Заедно трябва да сложим край на насилието срещу деца!”, гласи посланието на видеото. В продукцията татуировките на Бекъм имат главна роля. Сцените на насилие срещу деца се появяват като анимирани татуировки по тялото на звездата.

“Когато започнах моят Фонд 7 с UNICEF, аз се ангажирах да направя всичко възможно, за да направим света по-безопасно място за децата, както и да говоря по проблеми, които оказват разрушително въздействие върху живота им. Един от тези въпроси е насилието. На всеки пет минути, някъде по света, едно дете умира от насилие. Милиони повече са застрашени от физическо, емоционално и сексуално насилие, което може да унищожи детството им завинаги”, заяви Бекъм.

Той казва, че през 2015 г. е посетил Камбоджа с UNICEF и деца са му разказали за “ужасното насилие”, което са преживели, от което е останал шокиран. “Надявам се, че този нов проект ще привлече вниманието към този спешен въпрос и ще вдъхнови действие. Насилието срещу деца е грешно и заедно ние трябва да сложим край”, казва Бекъм и призовава всички да споделят видеото в социалните мрежи.