Дейвид Бауи с шокиращо видео

Дейвид Бауи се завърна скандално на музикалната сцена.

Видеото към новия сингъл The Next Day от излезлия през март нов албум на Бауи предизвика фурор в онлайн пространството. Сюжетът с религиозна тематика очевидно не беше добре възприет от администраторите на най-големия канал за видеосподеляне и вчера клипът беше свален от Youtube. Днес обаче той отново е онлайн, като този път има предупреждение за съдържание за пълнолетни.

В шокиращото видео участват Марион Котияр и Гари Олдман. Действието се развива в бар, Марион е в ролята на проститутка, която получава стигмата, а Олдман е в ролята на свещеник. Самият Бауи пък е в образ, който доста прилича на самия Христос.


Религиозни фигури пият в бара, докато монахиня се моли тихо. Хаос настъпва, когато кръвта бликва от раните на Котияр. Всичко завършва със спокойствие, след като проститутката се “преражда” в съвсем друг, целомъдрен образ. Религиозна символика, кървави сцени, части от човешко тяло, голи женски тела – напълно достатъчно, за да бъде наречено видеото шокиращо.

Дейвид Бауи определено не се бои да бъде именно шокиращ. Изглежда парчето The Next Day ще се превърне в най-бунтарския му сингъл. Бихме казали, едно доста шумно завръщане за певеца. Той се оттегли от активна работа след инфаркт през 2004 и се появяваше само като гост изпълнител.

Снимки: Profimedia

Меган Фокс се завръща към киното
Подиграха се с роклята на Ким Кардашиян
Нов фитнес с движенията на пантера, горила и варан