Деси Тенекеджиева и Жерар Депардийо заедно във филм

Деси Тенекеджиева е получила главна роля в швейцарско-българската продукция с работно заглавие “Пътуването”, която предстои да се снима у нас. 

Голямата звезда в лентата е Жерар Депардийо, който до дни трябва да пристигне в България за започването на снимките. Деси ще изиграе ролята на Нора, снаха на неговия герой Ваня. Историята проследява живота на Ваня и семейството му, и какво се случва с неговия образ след едно неочаквано премеждие, което го принуждава да тръгне на път.
Режисьор на филма е Франк Добрин, който всъщност кани Тенекеджиева да се присъедини към продукцията. От дълги години тя снима в Италия, където се прочу с ролята си на Мария Медичи в „Занаятът на оръжията” на легендата Ерманно Олми. Така Деси Тенекеджиева стана първата и за сега единствена наша актриса представила България на най-престижния кинофестивал в света, този в Кан и то с филм, включен в официалната селекция. 
В момента текат репетициите и подготовката за началото на снимките  на “Пътуването”. Филмът ще се снима изцяло на френски, а продуцент от българска страна е Недялка Джамбазова.