Деми Ловато за живота с биполярно разстройство

Певицата и актриса Деми Ловато проговори за биполярното разстройство, от което страда.

С кампанията си “Надигни глас: Говори за психичното здраве” тя се опитва да се справи с негативното отношение спрямо психичните състояния. “Просто смятам, че е психичното заболяване е нещо, за което хората трябва да научат повече. Искам те да знаят, че е добре и няма проблем да потърсиш помощ, и не е срамно”, обяснява Ловато.

“Когато растях, се чувствах много потисната. Макар и да изнасях концерти и да изживявах мечтите си, не можех да разбера защо бях разстроена”, обяснява поп дивата. Тя разкрива, че отива на преглед едва след като се намесва семейството ѝ. Тогава и разбира, че има психично заболяване – биполярно разстройство.

„Борих се и правех много неща, но продължавах да се чувствам зле. Опитах се да заглуша проблемите си с алкохол, но изпаднах в още по-голяма безизходица. Когато ми поставиха диагнозата, си отдъхнах – разбрах, че за всичко това е виновно заболяването ми, а не особеностите на характера ми“. Деми отправ специални благодарности както към близките си, така и към своя приятел Уилмър Валдерама, който й е помогнал много.

Ловато обаче не е единствената звезда, която страда от биполярно разстройство. Катрин Зита-Джоунс, Мери-Кейт Олсен, Джим Кери, Бен Стилър, Жан Клод Ван Дам, Еминем, Бритни Спиърс, Мел Гибсън и други също са признали през годините, че страдат от това психично заболяване.