Честит рожден ден, принц Джордж!

Малкият принц Джордж навършва две годинки днес и цяла Великобритания празнува със своя любимец.

По случай празника на сина на Уилям и Кейт, в негова чест ще бъде емитирана сребърна монета на стойност 80 паунда. А от двореца Кенсингтън вече пуснаха и нов портрет на Джордж, с който той за пореден път успява да разтопи сърцата на всички. Кадърът е дело на великия Марио Тестино, който бе любимец на покойната баба на мъника – Даяна.

На снимката Джордж е в прегръдките на баща си принц Уилям и се закача с камерата на фотографа. “Вижте кой навършва две. Честит рожден ден, принц Джордж!”, написаха от Кралския двор.

Междувременно стана ясно, че мама Кейт вече е подготвила тържеството за своя малък син. Тя планира да отбележи втория рожден ден на принца със скромно празненство, което ще се състои в „Анмър Хол“, Норфолк. За съжаление, не е сигурно дали съпругът ѝ ще има възможност да присъства, тъй като от седмица той работи като пилот на въздушна линейка за Бърза помощ в Източна Англия и тогава може да бъде на смяна.

Прабабата на Джордж Елизабет II ще бъде почетен гост на празненството, точно както и на първия му рожден ден в двореца Кенсингтън. Очаква се още да присъстват Майкъл и Карол Мидълтън, както и лелята и вуйчото на принц Джордж – Пипа и Джеймс Мидълтън. За съжаление, чичо Хари ще пропусне и това събитие, тъй като е на 3-месечно пътуване по работа до Африка. Принц Чарлз и херцогинята на Корнуол Камила също няма да присъстват на тържеството, защото са на официална визита в западната част на страната.

Нека си припомним кадри на малкия принц от неговото раждане до днес!

Снимки: Profimedia