Брук Шийлдс разкрива, че е била изнасилена

Брук Шийлдс е била изнасилена на 20 години. Ужасен момент от живота на актрисата, който тя избра да сподели едва сега, на 57 години. Звездата не разкрива името на мъжа, който я е нападнал, но разказва, че го е срещнала малко след като е завършила колеж, мислейки си, че присъства на покана за кастинг на филм.

Въпросният мъж я е поканил на вечеря в хотела си под прикритието на бизнес вечеря, след което я накарал да се качи в стаята му, твърдейки, че иска да й повика такси. Вместо това той я изнасилва. „Просто си помислих: Опитай се да оцелееш и да се измъкнеш от това“, разкрива актрисата.

След нападението Брук Шийлдс се обадила на приятел, който работел като охрана, и му разказала всичко.

Това е само един от многото шокиращи моменти в документалния филм „Pretty Baby: Brooke Shields

Филмът проследява живота на актрисата. Благодарение на него разбираме и за други шокиращи моменти, като например факта, че само на 11-годишна възраст Брук играе много млада проститутка и дори се появява в някои голи сцени. „Бях просто дете, а те ме превърнаха в обект на желания“, разкрива Шийлдс.

Впечатляваща е и историята, в която тя е замесена, когато е била на 16 години, а вече е била световна звезда. Фотограф, приятел на семейството й, се опитал да продаде разголени нейни снимки, които той й направил, когато е била едва на 9 години. В следствие е заведено дело, което въпросният фотограф дори печели.

Документалният филм, чиято премиера се осъществи на филмовия фестивал в Сънданс с овации, ще бъде пуснат в две части на стрийминг платформата Hulu. В него ще станем свидетели още на обсесията на медиите, алкохолизма на майка й и първия й брак с тенис звездата Андре Агаси.

ВИЖТЕ ОЩЕ: 56-годишната Брук Шийлдс позира в секси кадри за модна кампания