Бритни дари един милион долара за онкоболни деца

Поп звездата Бритни Спиърс дари един милион долара на център за онкоболни деца в щата Невада. В знак на благодарност към певицата лечебният център отвори нов кампус, носещ нейното име.

Сумата е била събрана основно от продажба на билети от нейните концерти в Лас Вегас. С тях беше изграден център на името на певицата, в който ще се предлагат различни медицински услуги. “Има много неща в кариерата ми, с които се гордея. Но нищо не може да се сравни с това. Просълзявам се от факта, че успях да използвам звездния си статут, за да събера средства за това страхотно място, което помага на децата и семействата им в най-трудния момент от живота им”, обяснява Спиърс.

Тя има личен досег с рака, тъй като нейната леля Сандра е починала от коварната болест. “Знам колко жестоки могат да бъдат последствията за жертвите и техните близки. А когато става въпрос за деца… Не мога да си представя нещо по-лошо от това”, допълва още певицата.

Започнахме да събираме средства през 2014 г. и до момента сме събрали един милион долара, с които изградихме това невероятно съоръжение в подкрепа на децата и на семействата по целия свят. Толкова съм благодарна на всички за щедростта им това да стане реалност и да се реализира.”

“Видяхме една страна на Бритни Спиърс, която толкова много хора може би нямат възможност да видят. По този начин осъзнавате какъв специален човек е Бритни. Тя е невероятна изпълнителка и ние знаем това, но е толкова грижовна… ние сме й благодарни, а децата й я обожават“, каза изпълнителният директор на Фондацията за детски рак в Невада Джеф Гордън.