Братът на Владо Карамазов с торта за сватбата на Меган и Хари

Владо Карамазов се похвали, че брат му Иван ще направи “втората по значимост торта за кралската сватба на принц Хари и Меган Маркъл”.

Иван Александров от няколко години работи в Лондон като майстор-сладкар и създава истински шедьоври под марката Boutique cookie’s cakes. Той е успял да пребори сериозна конкуренция и на него е възложена задачата да приготви тортата за журналистите, които ще отразяват събитието на 2018 г. в британския кралски двор.

Сватбата на принц Хари и Меган Маркъл в Уиндзор е най-дългоочакваното събитие за годината, a подготовката за нея започна преди няколко месеца. На сватбата са поканени 600 гости, а за вечерния прием – 200 души.

За своя сватбен ден, кралската двойка е избраха нестандартна торта. Според правилника тя трябва да е плодова, но желанието на двойката се различава от това, което е било поднасяно на кралските сватби във Великобритания досега. За сватбата си на 19 май Хари и Меган са поръчали био лимонова торта с аромат на бъз. Двойката се е спряла на известната лондонска сладкарка Клер Птак, с която актрисата е близка приятелка.

“Двойката е помолила Клер да създаде торта от сладък лимон, която да включва ярките аромати на пролетта. Тя ще бъде покрита с маслен крем и украсена със свежи цветя”, бе посочено в официалното съобщение на двореца Кенсингтън.