Битката на Нана продължава с поредна операция

Водещата Нана Гладуиш сподели, че продължава с всички сили своята битка с рака. “Когато човек иска да живее, е готов на всичко”, каза тя.

На 14 май й предстои поредната операция, при която ще й бъдат премахнати яйчниците. Тя е диагностицирана за втори път с рак на гърдата миналата година. Тогава обаче ужасът й бил двоен, защото само след месец се разбира, че сестра й Мартина има тежко метастазирало заболяване. Оттогава двете провеждат химиотерапия, лъчетарапия, а сестра й вече е била и оперирана.

Гладуиш, че сестра й Мартина се е била подложила на пълна хистеректомия преди четири години, с което е намалила риска от заболяване, но той не е бил премахнат на 100%. Оказва се, че и двете са носителки на генна мутация, която ги поставя в риск от рак на гърдата и рак на яйчника. “Действително е изключително важно жените да ходят на лекар. Ракът на яйчника е изключително коварен”, сподели сестрата на Нана.

Фондацията на Гладуиш “Една от осем” отбеляза световния ден за борба с рака с яйчниците в центъра на София, а на събитието се появи и сестрата на водещата. По този повод Нана и нейните сътрудници се бяха подготвили със синьо-зелен грим.