Бионсе и Джей Зи: Как се провали бракът им?

Те са една от най-известните двойки в шоу бизнеса, но въпреки това успяват да държат личния си живот далеч от очите на феновете си. 

А това, което често виждаме като флиртове на сцената или щастливи кадри в социалните мрежи се оказва, че може лесно да ни заблуди.

В последните месеци упорито се говори за това, че бракът на Бионсе и Джей Зи е пред разпад, а последно научихме, че певицата си търси апартамент в Ню Йорк, в който да живее сама. Но как се случи така, че безоблачно щастие, което демонстрираха, вече не е част от цялостната картина?

Според източник пред New York Post, близък до двойката, любовта отдавна не е нещото, което ги държи заедно. “Бизнесът винаги е бил част от уравнението. Те знаят, че в момента са кралят и кралицата на музиката и не искат да загубят тази власт. ” Турнето им On The Run, което тече в момента, се очаква да им донесе приходи от над $100 милиона, според списание Forbes, които също така определиха Бионсе като най-влиятелната популярна личност на 2014 г. Джей Зи зае шеста позиция в същата класация. Според Billboard общото им богатство се оценява на $1 милиард.

Но след като клипът, в който сестрата на Бионсе Соланж нападна Джей Зи с юмруци изтече в интернет, строго контролирания имидж на семейството се сгромоляса. И въпреки че след това последваха куп ваканционни снимки в Instagram и целувки на сцената, по всичко изглежда, че перфектният брак няма да изкара дълго. 


Когато Бионсе и Джей Зи се запознават през 1999 г. тя вече е звезда, но славата ѝ няма общо с тази в момента. Тогава тя е на 19 и все още живее с родителите си в Хюстън, като баща ѝ Матю напуска работа, за да стане мениджър на Destiny’s Child, а майка ѝ е стилист на групата. Джей Зи пък е на 30 и тепърва започва да жъне успехи като хип-хоп звезда. 
Още тогава двамата са доста потайни около връзката си, въпреки че веднага след като Би се разделя с момичетата от Destiny’s Child, прави дует с него и това предизвиква интерес. В първия ѝ соло албум от 2003 г. “Dangerously in Love” Джей Зи присъства в две песни, включително първото видео и сингъл “Crazy in Love”. И това е първият брилянтен маркетинг ход – Джей Зи е наясно, че може да направи страхотни неща за кариерата ѝ, а заедно ще бъдат още по-успешни. Въпреки това Бионсе не изглежда да е толкова влюбена, а по онова време чичото на звездата Лари Беийнси заявява, че Джей Зи е бил хлътнал по нея, а тя не хранела такива чувства.

Източникът обаче вярва, че с времето Бионсе наистина се влюбила, а родителите ѝ, които я подготвяли за звезда от доста време, се били примирили с този факт. 

Двойката си пасвала перфектно по отношение на амбиции, талант и желание за работа. “И двамата са хора с бизнес поглед над нещата и знаят какво правят.” 


Имиджът на двойката сякаш винаги в мистерия: от изненадващият албум на Бионсе, пуснат през 2013 г. до раждането на дъщеря им Блу Айви, състояло се на изпразнен етаж на болница в Ню Йорк. Вместо интервюта, те постват снимки в Instagram или загатват неща за живота си в песните си.

Джей Зи има приятели от компанията си Roc Nation, но работата му рядко оставя време за повече приятелства. Би, от своя страна, е близка единствено със сестра си Соланж и бившите ѝ колежки от групата Кели Роуланд и Мишел Уилямс. Но дори те не се свързват лесно с двойката, тъй като и двамата сменят номерата си на всеки две седмици.

Що се отнася за другите знаменитости, и те минават през “контрол”. Според същия източник, Бионсе и Джей Зи пропуснали сватбата на Ким и Кание, защото цялата работа изглеждала по-долна класа от тях, а пък Би не била готова да позволи Ким да открадне светлината на прожекторите от нея. Джей Зи не одобрява връзката на Ким и Кание от самото начало, защото според него влияе зле за бизнеса.

През последните няколко месеца изглежда, че Бионсе вече няма респект към половинката си и дори подхвърля намеци за това. По време на изпълнение на “Resentment” тя променя текста от “С теб съм от шест години” на “С теб съм от 12 години”, което е препратка към началото на връзката им. След това следва “Трябва да я гледам в очите и да виждам, че тя има половината от мен” а Бионсе продължава с “А тя дори не е на половина мен, тази кучка никога няма да бъде”. 



Последните снимки на певицата показват, че татуса “IV” на безименния пръст, символизират нейния рожден ден, рождения ден на Джей Зи и датата на сватбата им, е бил заличен.

Източникът дори стига до там да твърди, че боят в асансьора след Met Gala всъщност е бил предизвикан от факта, че Джей Зи имал среща с протежето си Риана в клуб по-късно същата вечер, а Соланж била убедена, че продуцентът изневерява на сестра ѝ.

Въпросът в момента е не за това дали ще се разделят, а как. Източникът завършва с това, че единственото време, което двамата прекарват заедно в момента е когато са на сцената. Въпреки че се твърди, че пътуват заедно с брачни консултанти, Бионсе и Джей Зи всъщност се опитват да разделят имуществото си. Сега остава да видим дали ще останат женени, но всеки ще живее живота си, или ще се разведат публично.

“Тук се намесва въпросът със спасяването на публичния имидж. Те не искат да изглеждат като останалите звездни двойки. На първо място те са бизнесмени, а след това са артисти. Съпруг и съпруга са някъде доста по-надолу в списъка им,” завършва източника.

Снимки: Profimedia
Бионсе и Джей Зи се разделят
Нина Добрев заби пореден колега?