Бен Стилър призна за борба с рака на простатата

Бен Стилър разкри, че е бил диагностициран с рак на простатата преди две години.

Комедийната звезда разкри пред водещия Хауърд Стърн, че е успял да се излекува, след като болестта му е била открита рано при профилактичен преглед.

Актьорът и продуцент сподели, че прави това разкритие, защото иска да насърчи всички мъже да си правят профилактични прегледи по-рано от препоръчваната от лекарите възраст – 50 години. Той сподели, че това става много лесно – заболяването може да се установи чрез обикновен кръвен тест.

“Ако не си го правех, както настояваше лекаря ми, от 46-годишен, нямаше да разбера, че съм болен”, каза Стилър, който беше в предаването с доктора си. Той разкри, че като научил за рака на простатата, веднага проучил каква е процедурата по лечението, както и кой друг е бил болен от същото. Бен разкри, че неговият колега и партньор в лентата “Запознай се с малките” – Робърт де Ниро, също имал рак на простатата. Именно той е човекът, който го е подкрепил и напътствал. В крайна сметка Стилър се подложил на операция, която била успешна.

Актьорът сподели, че ракът на простата е вторият най-смъртоносен вид раково заболяване сред мъжете в Щатите. Според Американското дружество за борба с рака от него страда всеки седми мъж в страната.