Бърт Рейнолдс издъхна на 82 г.

Холивудската легенда Бърт Рейнолдс почина на 82-годишна възраст.

Звездата от „Буги нощи“ е починал от сърдечен арест в болница „Юпитер Медикъл“ във Флорида вчера. Той е бил заобиколен от семейството си, съобщи мениджърът му Ерик Крицър пред медиите. През 2010 г. той се подложи на сърдечна операция и му бе поставен байпас, а през последните 5 години се бореше със здравословни проблеми.

Той достига върха на своята слава през 70-те и 80-те години на 20 век, a за ролята си в хита „Буги нощи“ дори е номиниран за награда „Оскар“. Известен е с ролите си във филмите “Избавление”, “Смоуки и Бандита”, “Рали Кенънбол”, “Стриптийз” и др. Последната му роля е във филма на Куентин Тарантино “Имало едно време в Холивуд”, който трябва да излезе през 2019 г.

Една легенда си отиде

Освен с ролите си, Бърт ще остане в историята на Холивуд и като един от най-големите секссимволи на 70-те години. Той е бил женен два пъти – за Джуди Карне от 1963 до 1965 г., и за Лони Андерсън, от 1988 до 1993 г., но признава, че най-голямата му любов е актрисата Сали Фийлд, с която има връзка в продължение на пет години през 70-те и 80-те години.

От втория си брак той има един син – Куинтън Андерсън Рейнолдс.