Австралийските власти искат да убият кучетата на Джони Деп

Нещо нечувано за нашите географски ширини се случва в Австралия. Местните власти заплашват да убият кучетата на Джони Деп и съпругата му Амбър Хърд, ако не ги изведат от страната до събота.

Оказва се, че тези мерки се налагат, защото актьорът и неговата половинка са нарушили закона в страната и са пропуснали да декларират йоркширските си териери Бу и Пистъл на митницата при пътуване с частен самолет до Куинсланд миналия месец. А австралийското законодателство не желае да допуска зарази, предавани чрез животни, на територията на страната.

Лично министърът на земеделието в страната Барнаби Джойс коментира случая. Той бе категоричен, че законите важат за всички. “Господин Деп трябва или да отведе кучетата си обратно в Калифорния, или ние ще ги евтаназираме“, заяви той. Холивудската звезда трябва да изведе своите любимци до събота. “Може да ги изведе със същия самолет, с който пристигна и да се върне с него обратно в Австралия”, допълни министърът.

Феновете на Джони Деп веднага се надигнаха на бунт и направиха онлайн подписка с призив за спасението на “милите кученца”.

Снимки: Profimedia