Арета Франклин е на смъртно легло

Легендарната певица Арета Франклин е “тежко болна”. Изпълнителката е заобиколена от най-близките си в дома й в Детройт в този момент.

Запознати разкриват, че изпълнителката вече се е “простила” с тях и вече е казала последната си молитва. Нейните роднини призовават всичките й почитатели да се молят за нея.

От девет месеца певицата не е имала участия, след последната й изява на партито на фондацията на Елтън Джон Elton John AIDS Foundation в Ню Йорк през ноември миналата година. В последните години Кралицата на соул музиката се бореше с редица здравословни проблеми. През 2011 г. тя отрича, че има рак на панкреаса, но по-късно признава, че е премахнала тумора. Тя разкрива и, че се е преборила с тежък алкохолизъм, затлъстяване и пушенето.

Тя загуби най-близките си в последните годинии именно заради рака – тримата й братя и сестри починаха, вследствие на коварната болест.

През ноември миналата година имаше слухове за смъртта на легендата, които тя по-късно лично отрече. “Справям се добре. Всички тестове са добре,” заяви тогава 75-годишната изпълнителка.