Арестуваха Шая Лебьоф, след като нападна друг мъж

Актьорът Шая Лебьоф отново се забърка в неприятности.

Холивудската звезда е бил арестуван, след като е нападнал мъж и го е надрал лицето му. Инцидентът се случил пред музей в град Ню Йорк. Полицията разкрива, че Лебьоф е издърпал шала на 25-годишен мъж, а след това го изблъскал и успял да го нарани. Мъжът обаче отказал медицинска помощ.

Актьорът е бил пред музея заради свой арт проект, който е своеобразен протест срещу избора на новия президент на САЩ Доналд Тръмп. В първите дни от мандата му, Шая е прекарал в постоянно пеене на “He will not divide us”. Неговото изпълнение е било заснето и излъчено на живо в интернет. Актьорът възнамерява да продължи своя проект в следващите четири години, колкото е мандатът на Тръмп.

Това не е първия скандал, в който Лебьоф се забърква. Преди години той се появи по улиците на Лос Анджелис с хартиен плик на главата с надпис “Вече не съм известен“. Това също бе вид арт проект, в който актьорът е седял в изолирано помещение, а всеки желаещ е могъл да се срещне с него на четири очи, без присъствието на публика. Шая не е имал правото да говори или да прави каквото и да е.

По-късно актьорът разказва как жена е дошла и го е изнасилила, докато гаджетата им са чакали навън. „Една жена дойде с гаджето си, но той беше пред вратата, когато това се случи. В продължение на десет минути ме удряше по краката, след това ме съблече и ме изнасили“, обясни тогава Лебьоф.

Снимки: Profimedia