Антонио Бандерас си купува дом в София

Антонио Бандерас си купува дом в София, където да отсяда при идването си в България.

Холивудският актьор снима редовно в студията на “Ню Бояна” и вече се чувствал като у дома си на родна земя, разкрива шефът на киноцентъра Ярив Лернер. “Има идея да си купи жилище тук, много пъти сме се шегували, че вече е време”, довери още той.

През 2016-та Бандерас бе в страната ни три пъти за снимките на различни продукции. Последно бе тук за снимките на екшъна Stoic на режисьора Исак Флорентин. Година по-рано пък той игра право хоро с бившия министър на туризма Николина Ангелкова в Националната художествена галерия в София. Тогава актьорът бе толкова впечатлен, че снима ансамбъла и сподели видео в социалните мрежи. Танцьори пък издадоха, че испанецът ги поканил да покажат изкуството си в испанския град Марбея, известен с фолклорните си фестивали.

Ярив Лернер разкрива, че и колегата на Антонио – Джерард Бътлър, също е влюбен в страната ни. Миналата есен той също снима поредната холивудска лента у нас, като снимките бяха във Варна и София. Престоят в столицата обаче много му харесал и решил да остане още три седмици, коментира Лернер пред “Телеграф”.