Анджелина: Никога не съм искала да ставам майка

Майката на шест деца – актрисата Анджелина Джоли, шокира всички с признанието, че никога не е искала да става родител.

„Странно е, но никога не съм искала да имам бебе, никога не съм искала да съм бременна, никога не се бях грижила за дете и никога не бях мислила за себе си като за майка“, разкрива холивудската звезда в интервю за вестник в Камбоджа.

Именно първото си дете – Мадокс, тя осиновява докато е в страната през 2002 година. Две години по-рано тя снима лентата „Лара Крофт: Томб Райдър“ в Камбоджа и осъзнава, че иска да има дете. „Играех си с деца в едно от местните училища и изведнъж осъзнах, че моят син е тук някъде, в тази държава“, каза Джоли. След като открива Мадокс, тя задейства документите за осиновяване и малко по-късно вече е негова горда майка.

През 20003 година тя създава и фондация на негово име, която подпомага местни училища и здравни програми насочени към децата. След години Джоли разкрива, че е
по-близка с Мадокс, отколкото с биологичните й деца.

В момента Анджелина е в Камбоджа заедно с първото си осиновено дете. Мадокс е неотлъчно до майка си, докато тя работи по новия си филм за червените кхмери. Тя режисира екранизацията на бестселъра First they Killed My Father: A Daughter of Cambodia Remembers.

Анджелина има шест деца, три от които са биологични. След като осиновява Мадокс през 2002 г., през 2006 г. тя ражда момиченце от Бард Пит – Шайло Нувел, а две по-късно на бял свят се появяват близнаците им Вивиан-Маршелин и Нокс-Леон. Имат още две осиновени деца Захара Марли и Пакс Тиен.