Анджелина Джоли стана преподавател

Анджелина Джоли прие поредното предизвикателство в живота си. Актрисата стана преподавател в Лондонското училище по икономика и политически науки.

Първата й лекция бе в Центъра на тема “Жени, мир и сигурност”, в която коментира отношението към жените в бежанските лагери и проблемите, пред които са изправени. От септември актрисата ще води в 12-месечен курс за магистри, а това бе подготвителната й лекция.

“Малко съм нервна, свил ми се е стомахът. Надявам се, че ще се справя добре. Това е много важно за мен”, признава тя пред в. Evening Standard. Появата на смятаната за една от най-сексапилните жени в света предизвика бурни реакции сред студентите. Мнозина от тях споделиха вълнението си в социалните мрежи, а немалка част заяви, че е “открила смисъл да учи в университета”.

Актрисата е избрана за лектор в учебното заведение в ролята й на посланик на добра воля на Върховния комисариат на ООН за бежанците – роля, която изпълнява от 2001 г. Преди пет години Анджелина бе избрана и като специален пратеник на комисариата, като посети страни като Камбоджа, Сиера Леоне, Танзания, Афганистан, Сирия, Судан, Еквадор, Колумбия, Кения, Намибия, Етиопия.

По време на визитата си в Лондон, актрисата посети Бикингамския дворец заедно с 15-годишният си син Мадокс. Двамата обаче не се срещнаха с кралицата и семейството й, а направиха туристическа обиколка на едни от най-красивите му зали.

Снимки: Profimedia