Анджелина Джоли подкрепи децата, засегнати от коронавируса с щедро дарение

Организацията, която актрисата е подкрепила, доставя храна и средства на децата, чиито семейства не могат да си осигурят прехраната.

Анджелина Джоли е посветила голяма част от живота си, за да подкрепя благотворителни организации, особено такива, които се грижат за децата в нужда. Сега тя е първата известна личност, която да започне разговора за начина, по който пандемията се отразява на живота на най-уязвимите.

“От тази седмица милиарди деца по света не могат да ходят на училище, заради коронавируса. Много от тях зависят от грижата и храната, които им се осигуряват, когато посещават учебните заведения, включително 22 милиона деца само в Америка. “No Kid Hungry” прави усилия да достигне възможно най-много от тези деца”, сподели актрисата в изявление.

Към този момент организацията е доставила средства на 78 други американски организации в рамките на над 2 милиона долара, с които се надяват да помогнат на повече деца в страната.

Според списание People, Анджелина е дарила средства и за агенция за защита на мигранти, както и за няколко училища в Афганистан, Камбоджа, Кения и Намибия, за да помогне на децата там да продължат да се учат въпреки пандемията.

От години наред тя се занимава и с организацията, кръстена на детето й Мадокс, с която спонсорира десет училища в Камбоджа и две училища в Кения.