Анджелина Джоли с нападка към Брад Пит в последната си реч

Говорейки за защитата на жените и децата от домашно насилие, актрисата сподели, че самата тя има лични преживявания, обвързани с темата.

Вчера Анджелина Джоли присъства на приемането на нов закон, обвързан с насилието над жените. По време на речта си за повода тя отново хвърли ръкавица към Брад Пит с намек, че в семейството им също е било упражнявано насилие, а тя не е получила защита от съда.

“Мисля, че когато веднъж разбереш за случващото се, който и да си, осъзнаваш колко невъзможно повредена е тази система и трябва да направиш нещо, за да я подобриш”, започва тя в речта си. “Мисля, че в тази държава не се обръща достатъчно внимание колко сериозен е проблемът с домашното насилие и насилието към децата. Когато някой непознат нарани дете, законът отговаря, и то силно. Но когато е някой от семейството ти, от дома ти, тогава отговорът е по-малък. А можете да си представите, че тогава за детето е много пъти по-лошо”.

Анджелина Джоли за домашното насилие

Преди да завърши речта си, тя спомена как е била “лично засегната” от реакцията на правната система, както много други: “Различно е за всички. За всеки, който се грижи за семейство, за всеки, който се грижи за деца, за всеки, който се грижи за собствената си безопасност и здравето на обществото си”.

Припомняме, че Анджелина обвини Брад в домашно насилие преди година. Преди пет години пък тя отправи становище, че актьорът е посягал и на децата им, макар и след това разследването на съда да отхвърли обвинението й.