Аманда Байнс се освободи от попечителството

След девет години под чуждо попечителство и Аманда вече е свободна.

Тази седмица съдът терминира попечителството над Байнс, едва един месец, след като тя първо заяви, че иска да си върне правата над живота си – това разкриха медиите отвъд Океана.

Въпреки че Аманда не е присъствала лично в съда, тя побърза да благодари на всички, които я подкрепиха.

“След днешното решение на съда, искам да благодаря на почитателите си за любовта и милите им пожелания”, сподели тя. “В последните няколко години работя усърдно да подобря здравето си и да живея и работя самостоятелно. Ще продължа да приоритизирам благосъстоянието си и занапред. Вълнувам се за бъдещите си проекти – включително новата ми линия парфюми – и нямам търпение да споделя повече за нея, когато мога.”

Припомняме, че Байнс бе под попечителството на майка си, Лин, от лятото на 2013 година. Тогава звездата от “What I Like About You” бе 27-годишна и от този момент не е имала контрол върху личните и медицинските решения за живота си, както и върху финансовите си дела.

Решението на съда тогава бе взето, след като Аманда разви зависимост към наркотиците и бе диагностицирана с биполярно разстройство в разгара на скандалите, в които бе замесена.