Алисия Викандер разказва за своя „екстремен и болезнен“ аборт

Въпреки че темата е изключително лична, 33-годишната актриса Алисия Викандер разкри, че е претърпяла спонтанен аборт, когато тя и съпругът й Майкъл Фасбендър правиха опити да имат свое детенце заедно. Тя разкрива и как е успяла да се свърже със собствената си героиня, която преживява същото на малкия екран.

Алисия споделя за преживяното като го оприличава на това, през което преминава нейният образ в сериала. „Сега имам дете, но ни отне време“, разказва тя. „Абортът беше толкова екстремен, болезнен за преминаване. Разбира се, това ме накара да си спомня всичко.“ Викандер продължи, споделяйки, че това преживяване придава на ролята и „друго значение“.

В американската драма „Irma Vep“, Алисия играе певица, която преживява спонтанен аборт и й се налага да продължи да работи. Самата актриса казва, че чувства този аспект много свързан с всички, за които е трудно да намерят време „да се отдръпнат за малко“, дори след трудни житейски събития.

„Има моменти, в които аз или колегите ми сме преминали през нещо и не мога да разбера как излизаме на червения килим след това. Да ме посрещнат хора, питащи: „Как си?“ Като се има предвид какво сме преживели току-що? Повечето хора не биха могли да излязат от дома си“, споделя още тя.

Алисия Викандер и Майкъл Фасбендър не пазят връзката и детето си в тайна

Двойката разкрива, че има първото си детенце заедно в септемврийско интервю. А Викандер разказва: „Сега имам съвсем ново разбиране за живота като цяло. Това е доста красив етап и очевидно ще даде много на всяка моя работа в бъдеще.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Алисия Викандер потвърди, че е станала майка