Алекс Клер идва за първия си концерт у нас

Британската звезда Алекс Клер, чиято песен “Too Close” беше един от абсолютните хитове на 2012, ще изнесе концерт в София. 

Шоуто ще се проведе на 24 април в Студио Орфей в столицата и ще бъде част от европейското турне на изпълнителя. Наскоро Клер зарадва феновете си с последния си албум, озаглавен Tail Of Lions, който ще бъде представен в рамките на турнето, минаващо през 20 европейски града.

Клер покори меломаните с мелодичния си глас и стана известен основно с песента “Too Close”, включена в популярна реклама и различни телевизионни сериали. За успеха си изпълнителят казва пред списание Paper: “Когато в началото пуснах песента във Великобритания не се случи нищо особено. Затова да я видя във всички социални медии и да гледам как хората полудяват по нея беше просто невероятно.” 

В миналото Алекс Клер свири на тромпет и барабани, но след това се фокусира върху китарата и започва да пише песни. Създава музика за себе си и за колеги, а кариерата му го събира с други известни музиканти като Diplo, Rudimental и друг британец – Джон Нюман. 

Билети за шоуто на 24 април в София можете да намерите в мрежата на Eventim