Актрисата Кристина Апългейт разкри, че страда от множествена склероза

В много личен пост в Twitter актрисата разказа за борбата си с болестта.

Кристина Апългейт, която стана известна с иконичната си роля в “Женени с деца”, днес сподели, че се бори с множествена склероза. Въпреки тежката диагноза обаче тя остава оптимист.

“Пътят е труден, но както знаем, пътят продължава”, написа вдъхновяващо тя, преди да добави нотка хумор, напук на болестта: “Освен ако някой задник не го блокира.”

За щастие, актрисата не се изправя пред множествената склероза сама. Кристина сподели, че получава подкрепа от хора, които споделят диагнозата й и в последващ пост, тя цитира един от тези нейни близки: “Както един мой приятел с МС каза “събуждаме се и предприемаме действие”. И точно това правя.”

Множествената склероза е прогресивно и нелечимо заболяване, което предизвиква множество мъчителни симптоми. Друга известна личност, която публично споделя за борбата си с болестта, е Селма Блеър. Прочетете повече за множествената склероза тук: Цялата истина за болестта на актрисата Селма Блеър

Талантливата Апългейт е изградила кариерата си на основата на страхотното си чувство за хумор – тя записа името си в историята на киното с гост участието си в “Приятели”, за което спечели награда Еми. Носителка е на множество номинации, включително за ролите в сериала “Мъртъв за мен”, както и в поредицата “Коя е Саманта?”.