Адел успокоява пострадалите от горящата сграда в Лондон

Адел за пореден път показа колко голямо сърце има. Певицата се появи насред ужаса, който бе обзел всички живущи в сградата-факла Grenfell Tower в Лондон в сряда вечерта.

Силен пожар опустоши 27-етажния блок, като по последни данни 12 души загинаха, а десетки са ранени. Според неофициални източници жертвите може да надхвърлят 50. Един от живеещите в сградата е разказал пред репортери, че огънят е тръгнал от хладилник, който е избухнал.

Адел дойде на бдението в подкрепа на жертвите и пострадалите. Със сълзи на очи тя прегръщала и успокоявала събралите се хора. Певицата не бе единствената, която заяви своята подкрепа. Нейната колежка Рита Ора се появи, за да помогне с каквото е нужно. Тя бе забелязана да раздава вода, храна и дрехи на хората, които са останали без дом.

Известният британски готвач и телевизионен водещ Джейми Оливър заяви, че ще даде безплатна храна и напитки за всички пострадали от пожара. Той ги покани в ресторанта си в търговския център Уестфийлд, който се намира недалеч от опожарения жилищен блок. “Храната и напитките са безплатни. За целта просто потърсете моя мениджър Хуан”, призова готвачът в Instagram.

По данни на полицията при потушаването на огъня са спасени 65 души. Премиерът Тереза Мей обеща, че разследването ще установи отговорните за трагедията.