Адел откраднала песен от турски изпълнител

Адел отново бе обвинена в плагиатство за песен от новия й албум.

Фенове припознаха в песента от новия й дългоочакван албум 25 – Million years ago, парче на кюрдския изпълнител Ахмет Кая. Те се кълнат, че хита от 1985 г. – Acilara Tutunmak е досущ като парчето на Адел, пише Independent.

Експерти обаче заявяват, че Адел и екипа й едва ли умишлено са копирали песента, просто мелодията й звучи подобно, както и в много други песни. Съпругата на кюрдския певец, който умира през 2000 г. – Гюлтен Кая също споделя, че не вярва в обвиненията на феновете. До момента няма реакция от страна на Адел, нито на нейния екип.

Това не е първият случай, в който изпълнителката е обвинена в плагиатство. Същото се случи и с песента й Hello от същия албум, която за броени часове се превърна в истински хит. Тогава запознати разкриха, че парчето на червенокосата певица много напомня на песента Martha на американския певец и композитор Том Уейтс oт 1973 година.

Новият албум на Адел продаде над един милион копия само в първите 10 дни, превръщайки се в най-бързо продаваният албум във Великобритания.

Ето двете песни. Преценете сами дали има прилики между тях!