Forbes: Бионсе е най-високоплатената певица

Бионсе бе обявена за най-високоплатената певица за последната една година според списание Forbes.

Класацията на изданието обхваща периода от юни 2013 до юни 2014 година. За тази една година певицата е спечелила 115 милиона долара, което е с два пъти повече от доходите й през предходната година.

По-голямата част от тази сума идва от световното турне на 33-годишната Бионсе. Поп звездата е изнесла 95 концерта, като е взимала средно по 2,4 милиона долара във всеки град. Друга част от припечелените пари през годината идват от албума на певицата от декември миналата година и от рекламни договори. Именно това я изстреля на първата позиция в класацията. Миналата година тя бе едва на четвъртото място.

Втора в класацията е 24-годишната любимка на Америка – Тейлър Суифт. Тя е припечелила 64 милиона долара за изминалата година и се придвижва с една позиция по-напред в сравнение с предната година.

С цели пет позиции по-напред тази година се нарежда Пинк. От осмото място тя се изкачва на третото с 52 милиона долара. Следващата в класацията е Риана с 48 милиона долара, следвана от Кейти Пери с около 40 милиона долара.

Кралицата на попа Мадона тази година се излага. Предната година тя оглави класацията на Forbes със 125 милиона долара, докато сега дори не е успяла да се добере до първите 10. 28-годишната Лейди Гага, която през 2013-та беше на второ място, този път е едва на девето с приходи от 33 милиона долара.
Снимки: Profimedia