5-месечният син на Ник Кенън е починал от рак

Едва на пет месеца малкият Зен си отиде от този свят.

По-рано този месец Ник Кенън разкри тъжна новина – най-малкият му син е починал. През целия си прекалено кратък живот бебето се е борило с тумор на мозъка.

Сега бившият съпруг на Марая Кери разказва за голямата загуба в семейството си в първо интервю след тъжното събитие.

“Звучеше сякаш имаше течност в белите си дробове като инфекция на синусите или нещо подобно. Докторите не мислиха, че е нещо притеснително”, разказва той, но с времето Ник забелязвал, че главата на малкия Зен растяла по-бързо, отколкото той смятал за нормално.

Затова и решил да проследи какво се случва с детето му на това, което той си е мислил, че е типично посещение при доктора. За съжаление, на този ден през август, малкият Зен бил диагностициран с висококачествен глиом – рядка, но тежка форма на тумор.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NICK CANNON (@nickcannon)

“Започнахме да се питаме дали има начин да предотвратим това. Ако не, колко време имаме. Разговорите обаче бързо преминаха към: “Как да му дадем най-добрия живот, който може да има. Може да отнеме седмици, месеци или години”, разказва още Ник за преживяванията с майката на детето му, Алиса Скот.

“Говорихме за качеството на живота му. Можехме да му дадем това съществуване, в което той да живее в болницата, закачен за машини до края на живота си. Като някой, който е трябвало да се справя с химиотерапията, знам каква болка е това. Да видя това да се случва на двегодишното ми дете – не исках това. Не исках да страда”.

Затова и Ник и Алиса решили да дадат най-доброто, което могат на малкия Зен, водейки го в Дисниленд и опитвайки да му донесат възможно най-много приятни моменти. Родителите разказват как са се опитвали да празнуват всеки месец, в който детето им е било с тях, като постижение. Но нещата са се влошили след Деня на благодарността:

“Можеше да се види, че той се мъчеше. Опитваше да си поеме въздух. Събуждахме се и можеше да не диша за около пет до десет секунди понякога и след това изведнъж поемаше рязко въздух. Личеше си, че го плашеше. Това беше най-страшното нещо, което съм преживявал”, допълва разказа си Кенън.

“Решихме да отидем да гледаме изгрева и да бъдем с него един последен път. Беше много красиво”.

И така, на 5 декември, малкият Зен поел последния си дъх. “Гледам на това като на благословия, защото бях там. Алиса казва, че той ме е чакал”, разказва още Ник.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NICK CANNON (@nickcannon)

“Имахме прекалено малко време с един истински ангел. Сърцето ми е разбито. Иска ми се да можех да направя повече, да прекарам повече време с него, да го снимам повече, да го прегръщам повече.”

Звездата разкри за трудното преживяване в емоционален разказ и пред зрителите на шоуто си “The Nick Cannon Show” и благодари на цялото си семейство и най-вече на Алиса за подкрепата в този момент.

Ник е баща на седем деца – от сегашната си приятелка, Аби де ла Роса, той има близнаци, родени на 14 юни тази година, а само девет дни след тях се е родил и малкият Зен. Предишната половинка на актьора пък го дари с две деца – Голдън и Пауърфул Куин. Преди това пък Ник бе женен за Марая Кери, от която той също има близнаци – Марокан и Монро.

Марая Кери и бившият й се събраха за ден