26-годишна Африканка стана “Мис Вселена”

26-годишната Зозибини Тунзи, носителка на титлата “Мис Южна Африка”, е новата носителка на титлата “Мис Вселена”.

Тунзи победи красавици от общо 90 държави в надпреварата за красота. Най-близо до короната, традиционно, бяха Латиноамериканките – Мис Пуерто Рико и Мис Мексико. Те обаче получиха съответно второто и третото място.

Любопитен факт е, че Зозибини се е явявала на “Мис Южна Африка” и преди, но първия път (през 2017-та) е била елиминирана.

Според биографията й в сайта на конкурса, новата Мис Вселена работи като пиар. Зозибини е и “адвокат срещу насилието над жени”. Друга нейна кауза е да окуражава жените да ценят естествената си красота и да се чувстват уверени в себе си, такива, каквито са. По ирония, на самата снимка към биото Зозибини е със силен грим и ретуш, но вероятно това все още е част от визията на организаторите.

В личния си профил обаче Зозибини качва свои натурални снимки и призовава всички жени да осъзнаят, че нищо не е по-уникално от естествената красота. “Твоите малки несъвършенства са онова, което те прави съвършена, затова направи на света услуга и покажи това, което си наистина”, пише тя.

 

Fashion GalleryPopular