Ще пристигнат ли Арчи и Лилибет в Обединеното кралство?

Няколко дни преди тържественото погребение на кралица Елизабет, която почина в замъка Балморал на 8-ми септември, възникнаха толкова много дискусии около организацията на събитието.

Докато Лондон се готви да посрещне милиони лоялни на монарха и десетки политически фигури, пристигащи от цял свят, за да й отдадат почит, кралските хроники не се пестят от клюки и недискретности относно различните членове на кралското семейство, замесени в този траурен период.

Най-голямо внимание привличат херцозите на Съсекс – принц Хари и Меган Маркъл. Двамата бяха в Обединеното кралство по лични работни въпроси и съдбата бе така благосклонна, че Хари успя да каже последно сбогом на баба си в деня на смъртта й, именно защото имаше предимство от гледна точка на географската близост.

Общото излизане на Хари и Меган заедно с Уилям и Кейт породи редица мнения и предположения, не само за връзката между братята, но и за позицията, която трябва да имат херцозите на Съсекс, които вече не са част от кралското семейство.

Хари и Меган трябваше да бъдат няколко дни във Великобритания, а децата им Арчи и Лилибет останаха в Калифорния. Добре гледани от баба си по майчина линия – Дория Рагланд, те за първи път се отделят от родителите си за по-голям период от време. Но са прекалено малки, за да присъстват в кралското погребение на кралица Елизабет II.

Арчи и Лилибет бяха в Обединеното кралство съвсем скоро

Там децата на Хари и Меган се срещнаха със своята баба по време на честванията на платинения й юбилей през юни 2022 г.

Е, явно съдбата искаше Хари да бъде у дома по време на най-голямата тревога на семейството му.  Решението му да остане във Великобритания до погребението бе продикутивано неизбежно от необходимостта да покаже единство, отвъд всяка вражда, в толкова важен момент за монархията, не само от семейна, но и от институционална гледна точка.

Предстои да видим дали децата на принц Хари и Меган Маркъл наистина ще пристигнат във Великобритания, за да бъдат опора на родителите си.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Балморал – най-обичаната резиденция