Здравословни уравнения

Храната лекува, когато е качествена и набавя всичко, от което се нуждае тялото.

Виж кои комбинации са особено полезни и могат да ти помогнат да се разболяваш по-рядко.

Антиракови свойства: Куркума + черен пипер

Активното вещество в куркумата е мощен антиоксидант, но има свойството да остава дълго време в храносмилателния тракт. Това е добре за превенция от рак на дебелото черво, но за да служи и за предпазване от останалите видове рак, трябва да достигне до кръвта. Когато е в комбинация с черен пипер, ефективността на куркумата се увеличава с 2000%.

Може да си ги набавяш като ги използваш редовно при готвене, но ако не си падаш по готвенето, потърси ги в аптека и ги консумирай по този начин: Пиперин ( 5 до 10 мг) и Куркумин (400 до 600 мг) два до три пъти дневно по време на хранене, като най-добре е храната да съдържа мазнина, за да се подпомогне усвояването на активните вещества.

Повишаване на имунитета: Цинк + Мед

Настинала си и ти се иска колкото се може по-бързо да спреш неприятната хрема и болки в гърлото. Доказано е, че цинкът помага в такива случаи, но увеличеното количество цинк в тялото пречи на доброто усвояване на мед, който е важен за правилното функциониране на клетките. Ако взимаш 30 или повече мг цинк на ден за повече от три седмици, добави и добавка с мед от 1 мг на ден.

Виж още:
Любимите спа процедури на звездите
Не се притеснявай да тренираш с по-големи тежести