Защо джинджифилът е смятан за супер храна?

Неслучайно джинджифилът се използва като естествено лекарство от няколкостотин години.

Сега науката отново и отново разкрива, че растението има много сериозни ефекти върху здравето. Ядивната част е самият корен, който е разпознаваем навсякъде по магазините. Всеки трябва да е наясно с невероятните качества на тази супер храна, а ние ви посочваме десет от тях.

Страхотен е за сърцето
Консумацията на джинджифил може да намали холестерола, разкриват проучванията. В 45-дневно изследване са участвали 85 човека с висок холестерол. Те са взимали по 3 грама джинджифил на прах всеки ден. В края на проучването е установено, че нивата на холестерола са намалели значително. А това от своя страна води до намаляване на риска от сърдечно-съдови заболявания, хипертония и инсулт.

Бори настинката
Може би вече сте чували, че джинджифилът е страхотно средство срещу настинките. Истината е, че това се дължи на неговите противовъзпалителни свойства и високото съдържание на антиоксиданти.

Облекчава гаденето
Гаденето никога не е забавно, а джинджифилът може да бъде много полезен в този момент. Проучванията показват, че наред с други неща, той облекчава гаденето по време на бременност и след операции.

Помага на стомаха
Джинджифилът е класическо средство за успокояване на гастрита и други стомашни неразположения. Растението намалява газовете, подобрява храносмилането и помага с диарията.

Облекчава мигрената
Приемът на джинджифил всеки ден противодейства на възпалителните процеси в кръвоносните съдове на мозъка. Помага и на гаденето, което усещате по време на мигренозен пристъп. Проучванията показват, че той е поне толкова ефективен, колкото и лекарства, използвани в лечението на мигрена.

Ускорява отслабнето
Както вече споменахме, джинджифилът ускорява и подобрява храносмилането. По този начин той лесно може да ви отърве от излишните килограми. Проучване на Колумбийския университет разкрива, че дамите, които хапват джинджифил или пият чай, дълго време след това не изпитват глад. То посочва още, че яденето на джинджифил гори около 43 калории.

Ефективен е при мускулни болки
Доказано, джинджифилът ефективно облекчава мускулните болки. След проучване на Университета на Джорджия е установено, че ежедневният му прием намалява болежките с 25 процента.

Увеличава кръвообращението
Сигурни сме, че много от вас се оплакват от студени крайници през цялата година. Е, ако започнете да приемате джинджифил, това ще се промени. Едно от удивителните свойства на това растение е, че ускорява кръвообращението, а от това веднага ще ви стане по-топло.

Намалява болката по време на цикъл
Джинджифилът отдавна се използва като традиционно средство за намаляване на менструалните болки. Това е доказано и след проведено изследване, в което се включили 150 жени. Те консумирали по един грам джинджифил на прах в първите три дни на техния цикъл. Установено е, че джинджифилът има същия ефект като редица лекарства, успокояващи болката.

Предотвратява рака
Според изследване на Университета в Мичигън, джинджифилът ефективно унищожава раковите клетки на яйчниците. Той се оказал по-ефективен в унищожаването, отколкото основаната на платина химиотерапия, която предписват на пациентите с рак на яйчниците. Проучванията потвърждават и, че консумацията на джинджифил намалява възпалението на дебелото черво и червата, като по този начин намалява риска от рак на дебелото черво.