Защо бронираното кафе е толкова полезно?

Как се приготвя бронирано кафе и защо е толкова полезно?

Зад това малко плашещо име се крие една простичка рецепта – кафе с добавено в него кокосово масло.

Сред звездите първа за него заговори Джесика Алба, която е нещо като холивудско гуру на здравословния начин на живот. Джесика е майка на три деца и съсобственик на The Honest Company, която произвежда продукти с безопасни за здравето съставки. Джесика винаги е поддържала красотата си на ниво и е известна с прекрасната си фигура, затова и нейното “бронирано кафе” моментално доби популярност.

Актрисата е убедена, че то засилва метаболизма, дава енергия, предпазва от действието на свободните радикали и подсилва имунната система.

Защо бронираното кафе е толкова добро за здравето?

Кафето само по себе си стимулира метаболизма. Но с добавеното в него кокосово масло ефектът се удвоява. Причината са триглицеридите в съдържанието на кокосовото масло, които правят кокосовата мазнина лесно усвоима от организма. Тялото ни директно я превръща в енергия и не я натрупва в подкожни мастни депа.

Бронираното кафе ни помага да се чувстваме заситени, като същевременно подпомага обмяната и в дългосрочен план може да ни помогне да свалим килограми.

Суперсилата на лауриновата киселина

Това е основната мастна киселина в кокосовото масло (около 50% от състава му) и e една от основните съставки на майчиното мляко. Лауриновата киселина има мощно антимикробно, противогъбично и противовъзпалително действие.

Как се приготвя бронираното кафе?

Към обикновеното си еспресо добавете две лъжици чисто кокосово масло и смесете за 1-2 минути в блендер, докато сместа стане напълно хомогенна. Можете да добавите щипка канела, за да направите напитката още по-полезна.

Изпивайки тази смес сутрин, ще се почувствате енергични и заситени.

И още нещо, изпробвано лично от екипа ни – бронираното кафе всъщност е съвсем приятно на вкус!

Как да направим кафето си по-полезно

tips