Йога пози против менструални болки

В повечето случаи последното нещо, което искаме да правим, когато изпитваме силни менструални болки, са упражненията. 

Но според ново изследване, публикувано в Journal of Alternative and Complementary Medicine има един специален вид йога, който всъщност ще ви облекчи мигновено.

Учените изследвали 150 жени, които обикновено се оплакват от болезнен цикъл, като половината от тях трябвало да практикуват йога нидра, което представлява релаксиращ стил йога и се прави изцяло в поза савасана, залагайки на медитацията. И двете групи жени използвали лекарства, за да се справят с неразположението си, но след 6 месеца групата, която практикувала нидра, отчела резултат, че всички се чувстват облекчени от спазмите и силното кървене. 

Учените твърдят, че резултатите не са само заради това, че йогата те кара да чувстваш, че правиш нещо добро за себе си и тялото си. Практикуването на йога помага за забавяне на дишането и позволява на мозъка ви да произвежда делта вълни, които са близки до състоянието на дълбок сън.

Това от своя страна може да помогне за намаляването на лутеинизиращия хормон, който причинява болките и обилното течение, от които се оплакват голям процент от жените. 

Няколко лесни начина да изчистите тялото си от токсините
Започва третото фитнес предизвикателство с Борислав Петров!
Храните, заради които изглеждате уморени