Топлата вода с мед дава повече енергия от кафето

Нещо съвсем простичко като топлата вода с мед е изключително полезно за дравето.

Топлата вода, в която е разтворена лъжичка мед, дава енергия, регулира теглото и може да помогне при овладяването на алергиите към полени.

Водата с мед може да ни помогне да отслабнем

Това важи особено за хората, които пият сладки напитки като сокове и газирано. Водата с мед ще засити нуждата им от нещо сладко за пиене, но и ще зареди тялото с редица полезни вещества. За разлика от захарта и подлсадителите в различните готови напитки, тази в меда е натурална и полезна в умерени количества. Разбира се, не може да очаквате, че от вода с мед реално ще започнете да топите мазнини, но определено това е много по-добрият начин да заместите изкуствените сладки напитки.

Освен това, водата с мед подсилва имунната ни система. Причината е, че медът има мощни антибактериални свойства. Той е богат на ензими, витамини и минерали и има свойствата на антиоксидант. Но е важно винаги да сте сигурни, че купувате натурален мед, а не продукт на базата на фруктоза (за съжаление, този тип продукти напоследък се срещат навсякъде в търговската мрежа и правят четенето на етикета задължително).

Медът помага да овладеем алергиите

12 нестандартни ползи от лимона

Малкото количество полени, които се съдържат в него, помагат на тялото да се аклиматизира към полените във въздуха. Важно е обаче ако страдате от някаква алергия и искате да приемате пчелен мед, първо да направите консултация с лекар. Важи особено, ако ще дадете мед на малко дете или на бебе.

Мед + вода + лимон = натурална енергийна напитка

Тази комбинация е достъпна и бърза за приготвяне – всъщност, напитката ще е готова за времето, което ви е нужно да си направите едно кафе. Но е много по-тонизираща и полезна за организма от кафето. За разлика от кофеиновите напитки, водата с лимон не дехидратира тялото, точно обратното. Така че не сте длъжни да замествате кафето изцяло, но ако опитате няколко поредни сутрини тази натурална лимонада с мед, със сигурност ще се влюбите в освежаващия ефект.

И още…

Ползите от водата с мед не свършват до тук. Тази напитка понижава нивата на лошия холестерол в тялото, помага при кашлица и възпалено гърло и стимулира организма ни да изчиства токсините. Особено когато сме добавили и малко лимон, който помага на функцията на черния дроб.

tips