Витаминозно смути и супа срещу махмурлук

Всички знаем за чудодейното действие на зелевия сок и шкембе чорбата срещу тежкия махмурлук. Но далеч по-добри се оказват витаминозните смутита и… горещата супа!

Супата съдържа микс от соли, протеини, въглехидрати и микро хранителни вещества, който се справя идеално с главоболието, казват експертите. В допълнение с гадене, умора, болки в тялото и слабост, махмурлукът често се оказва истинско изптание за тялото и духа на всеки (особено ако си преминал 30-те!). Това се дължи на разпада на алкохола на вещества, наречени конгенери.

За да се отървете от всички неприятни последици от тежкото запиване си направете една супичка, богата на сол, фиде, месце, може и пилешко. Ако все пак предпочитате нещо по-леко, то заложете на смути с…

Цвекло, ябълка, авокадо, лайм, манго и лимон.

То се приготвя само със супер храни и е любимо на много звезди. Плодовете и зеленчуците са пресовани студени, което увеличава хранителната стойност, антиоксидантите, витамините и естествените захари рехидратират тялото, като му помагат да се отърве от алкохола по-бързо.