Виното и шоколадът са полезни за кожата?

Любимата комбинация (особено през това време на годината) не е просто вкусна, но и доста полезна – особено за кожата.

Ако досега в плановете ви за Свети Валентин не се е включвало похапването на черен шоколад с чаша вино, май е време да включите и тази “задача”. А защо не го направите и преди празника, за да изглеждате по-добре на специалния ден?

Според проучванията общата съставка в двете изкушения – антиоксидантът ресвератрол, има свойството да подобрява здравината на кожата и да я прави видимо по-нежна и гладка.

Съставката може да бъде открита в гроздето, фъстъците, боровинките и дори в шоколада. Днес за нея се говори главно като съставка в козметиката или отделна готова хранителна добавка, но според всички специалисти е по-полезно да приемаме ресвератрола в естествените му форми.

Витамин B6, калий и магнезий помагат при задържане на вода

Така той най-лесно се усвоява от организма и работи в наша полза. Ако често включваме в диетата си храни, които съдържат антиоксиданта той има възможност да ни предпази от UV-лъчите, да изравни тена, да нормализира свободните радикали и с това да забави процеса на стареенето.

Същевременно някои проучвания показват, че виното и шоколадът имат свойството да успокояват и да намалят рисковете от някои заболявания и да намалят стреса – което отново работи в полза на красивата кожа.

За отслабване в областта на лицето