Топим мазнини около талията с ядки

Оказва се, че ядките са много по-полезни, отколкото предполагахме.

Те влияят положително не само на здравето, но и за диетата ни. Разбира се, трябва да залагаме само на сурови ядки, а не на печени, а още по-малко пък на карамелизирани. Ясно е, че те са бъкани с много сол или със захар.

Испански учени заявяват, че суровите ядки имат свойството да топят мазнинките по корема. Освен това те регулират захарта и кръвното налягане.

Учените от университета в Барселона твърдят, че са ни необходими само 28 грама на ден сурови небелени орехи, бадеми и лешници, за да се радваме на добро здраве. Те съветват да похапваме по шепа ядки на ден. Така ще се заситим и ще намалим апетита.

Те обясняват, че за първи път успяват да установят връзка между хапването на ядки и повишаването на нивата на серотонин. А както знаем, това е хормонът, който намалява апетита, подобрява функциите на сърцето и ни прави щастливи.

Испанските учени предупреждават, че само редовното консумиране на ядки може да помогне за стопяване на излишните килограми и за намаляване на опасността от диабет от втори тип и от сърдечно заболяване. Това се дължи на многото здравословни мазнини и антиоксиданти, които ядките съдържат.

Супер храните, от които всички се нуждаем
За да останете здрави през зимата
Петте най-полезни зимни плодове и зеленчуци