Слънце, море… внимание, бенки!

Лято е, слънцето пече и несъмнено всяка млада жена (а и не само!) иска да се похвали с перфектен тен, след като се прибере от морето.

Няма какво да се лъжем, доста от нас не се грижат достатъчно прецизно за своята слънцезащита. Така де, искаме да сме с шоколадов загар и забравяме за вредите, които нанасят жарките лъчи върху кожата ни.

Но внимание! Ако имате бенки, трябва да сте още по-сериозни със своята защита от слънцето. Непрекъснато следете малките образувания – дали се променя големината, цвета или формата им, дали се появяват нови.

Задължително е на всеки шест месеца да ходите на преглед при дерматолог, който да установи дали пигментните петна по кожата ви са опасни или не. Знайте, че меланомът е един от най-злокачествените ракови заболявания. Една от причините за него са слънчевите изгаряния в детството.

Именно затова трябва да знаете как да се пазите на плажа. Най-подходящо е продължителното стоене на слънце да става в часовете между 8 и 10, както и след 16 часа.

Ако имате рискови бенки, използвайте най-високият фактор слънцезащитни продукти. Доверете се на медицинскaта козметика. И въпреки мазилата, не забравяйте да се криете под чадър и с шапки.

Не подценявайте лятното слънце, скрито зад облаците. То също е много опасно и дори при мрачно и ветровито време, можете да изгорите.

Хубаво лято, момичета!

Без повече фалове с автобронзанта
Килограмите се топят по-лесно през лятото
Телевизията може да разпали сексуалния ви живот?