Шей Мичъл за предродилната депресия и неочакваните промени от това да бъдеш майка

Често се говори за следродилната депресия, която, за съжаление, засяга прекалено голяма част от майките, но рядко е обсъждана темата за предродилната депресия.

За корицата на Women’s Health Шей Мичъл разказва за последните две години, в които стана майка за първи път и се срещна с неочакваните промени и предизвикателства. Актрисата споделя, че макар и да е била подготвена за физическите промени в тялото й, не е очаквала какво ще се случи с психиката й.

Макар и повечето жени да споделят за трудностите, които са изпитали със следродилната депресия, при Шей нещата се случили по-различно. Тя е изпитала проблемите преди раждането на Атлас.

Осъзнаването как животът й безвъзвратно ще се промени и всичко, което е било нейната реалност до сега, ще се измени и ще бъде поставено на пауза, причинило притесненията й. “Да бъда честна, мисля, че се чувствах някак привързана към предродилната си депресия”, споделя тя пред изданието.

Това, което й помогнало да се справи, били думите на дулата й: “Нова версия на теб ще се роди с това бебе. Да, ще изгубиш нещо, но това, което печелиш на негово място, си заслужава толкова много.”

В случая на Мичъл влияние върху възстановяването й след раждането оказали и други фактори като началото на пандемията. Когато детето й е било едва на няколко месеца, изолацията приковава цялото й семейство у дома, което се отразява върху самочувствието на Шей и на начина, по който се чувства в кожата си.

Активният начин на живот й помогнал да си върне не само фигурата, но и своята стара, но подобрена версия на себе си.

Надникнете в диетата на Шей Мичъл с видео тур, директно от кухнята й:

Popular