Сексът е полезен чак след 30-тата минута

Поправете ни, ако искате, но не се сещаме за по-приятен начин човек да се грижи за здравето си от правенето на любов!

Оказва се обаче, че бързите изпълнения не носят здравословна полза.

Експертите са категорични, че сексът става полезен едва след 31-вата минута. Така че, ако искате крепко здраве, ще трябва да накарате половинката ви да се потруди малко повече в леглото.

Британски учени са провели поредица от биохимични изследвания, вследствие на които са установили, че на 31-вата минута от половия акт човешкият организъм започва да произвежда полезните химически съединения и антиоксиданти, които защитават клетките от свободните радикали.

Специалистите разкриват още, че двойките, които се отдават напродължителен секс поне 3-4 пъти в седмицата ще укрепят имунната си системаи ще увеличат защитните свойства на организма.

Но не спираме с добрите новини дотук! Учените са категорични, че сексът, който продължава над един час може да ви предпази от сериозни здравословни проблеми като сърдечни заболявания и рак, както и от други болести, които се развиват вследствие на разрушена клетъчна защита.

Диабетиците например, е полезно да удължат удоволствието до 45 минути. В този период от време в кръвта се изработва фермент, близък по своето действие до инсулина, който неутрализира излишната захар. Хората, които страдат от ставни заболявания пък трябва да се отдадат на секс с партньора за около час и половина.

Хормоните също се влияят от хубавите емоции в интимен план. Лошото настроение и депресията са категоричен признак, че може би забавленията между чаршафите не са ви достатъчни. Така че, ако напоследък сте все недоволна и мрънкате за всичко, проблемът може да се корени във факта, че се чувствате незадоволена в сексуален план.

Защо гледането на порно е полезно за двойките?
Топ съвети за по-силен оргазъм
Вагиналният оргазъм не е невъзможна мисия
19 интересни факта за женския оргазъм