Създадоха кафе, което не горчи

Ще можем ли скоро масово да пием кафе, което не горчи?

Кафето без горчив вкус е вече факт. То е създадено от учения Джарет Стопфорт, с помощта на неговия съдружник, предприемача Анди Клейч.

Новото ароматно “кафе”, което не горчи, не е точно кафе, а е формулирано в лаборатория. Съдържа много от естествено съдържащите се в кафето вещества, като антиоксиданти, флавоноиди и, разбира се, кофеин. Но в новата напитка отсъства точно онази киселина, която е отговорна за горчивия вкус.

Препоръчваме: Как да направим сутрешното си кафе по-здравословно

Джаред Стопфорт създава своето лабораторно кафе не само заради горчивината на обикновеното.

През следващите 30 години, земята, върху която може да се отглежда кафе, се очаква да намалее наполовина. Това вероятно означава глоблана кафе-криза, включително сериозно увеличаване на цената на кафето.

Е, почитателите на ароматната напитка вече могат да бъдат спокойни, че има открита алтернатива. При това, лабораторното кафе на Стопфорт има същия цвят и аромат. И е подходящо да се пие без захар.